RKC pakt drie belangrijke punten in degradatieduel

23 jan 2022, 23:19 Sport
download scaled 1000x1000 73895
WAALWIJKRKC heeft in eigen huis drie belangrijke punten behaald in de strijd om degradatie. In Waalwijk werd het 2-1.
Jurrien Gaari opende de score al na twee minuten en maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor RKC. Een kwartier later stond het al 2-0 door Michael Kramer de daarmee zijn zestigste goal in de Eredivisie maakte. Kramer speelde ook zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. Fortuna had niets te klagen dat het “nog maar” 2-0 stond.
Na rust kwam Fortuna Sittard feller uit de kleedkamer. Dat leverde na dik een uur spelen de 2-1 op. Mats Seuntjes werd neergehaald in de 16 meter en dat leverde een strafschop op die de clubtopscoorder binnen tikte waardoor het 2-1 werd. Dit ondanks pogingen van Kramer van RKC om de stip te slopen.
Het was tevens de eindstand waardoor Fortuna Sittard de dertiende nederlaag van het seizoen opliep.