RKC weet niet van Fortuna Sittard te winnen en keert zonder punten terug naar Waalwijk

10 dec 2023, 19:26 Sport
154479
SITTARD - RKC Waalwijk heeft deze zondagmiddag niet weten te winnen in Sittard. De wedstrijd die van beide kanten tegenviel, leverde weinig kansen op.
Het leek lang op een 0-0 af te stevenen, maar in de laatste minuten viel toch de goal van de thuisploeg. Hiermee keert RKC zonder punten terug.
154545
De eerste helft begon erg rustig. Beide ploegen waren aan het aftasten en buiten wat corners aan beide kanten was er weinig gevaar. Denilho Cleonise kreeg de eerste echte mogelijkheid op zijn naam. Een vrije trap op afstand belandde voor de voeten van de nummer zeven, maar hij zag zijn poging naast het goal verdwijnen. Twee minuten later kreeg Fortuna misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Een voorzet van rechtsback Pinto belandde op het hoofd van Noslin die net naast het doel kopt. Het vervolg van de eerste helft ging verder waar het begon. De al met geel bestrafte Julian Lelieveld werd vervangen door Juriën Gaari. Acht minuten later klonk het rustsignaal.
RKC Waalwijk begon de tweede helft met een wissel. Denilho Cleonise bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Zakaria Bakkali. De Geelblauwen begonnen deze helft sterk. In de 50ste minuut trok Filip Stevanović vanaf rechts naar binnen, maar hij zag zijn dreigende poging geblokt worden. Niet veel later was daar ook de tweede kans. Michiel Kramer kopt een scherp aangesneden corner net langs het doel van de Limburgse goalie. Tien minuten later kreeg de thuisploeg haar eerste kans van de tweede helft. Een afvallende bal werd hard geschoten, maar Etienne Veassen zag de bal net over zijn goal verdwijen. Invaller Reuven Niemeijer krijgt vervolgs de grootste kans aan Waalwijkse kant. De bal wordt teruggelegd op randje zestien, maar de middenvelder zag zijn poging uit de hoek gekeerd worden. Het leek vervolgens af te stevenen op een 0-0 totdat de thuisploeg in de slotfase de winnende maakt. Spits Tijjani Noslin stond volledig vrij op de vijf meter en liet deze kans niet liggen. Door deze goal vertrekken de Geelblauwen zonder punten terug naar Waalwijk.