Gemeente Den Bosch deelt persoonsgegevens van duizenden inwoners

29 aug , 16:42 Nieuws
matrix pixabay pixxlteufel
DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch is maandag in opspraak geraakt nadat er een ernstige fout is gemaakt met de persoonsgegevens van duizenden inwoners.
Een interne e-mail, die vertrouwelijke gegevens van alle inwoners met een parkeervergunning bevatte, is per ongeluk naar één inwoner verzonden. In de e-mail stond een lijst met gevoelige informatie, waaronder BSN-nummers, namen en adressen.
De fout heeft gevolgen voor maar liefst 23.000 inwoners van Den Bosch, die allemaal gedupeerd zijn door dit datalek. De gemeente heeft de betrokkenen inmiddels via e-mail op de hoogte gebracht van het incident. Er wordt gewerkt aan een onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke stappen genomen moeten worden om herhaling te voorkomen.
Het lekken van de gegevens is een ernstige overtreding van de privacyregels en kan mogelijk leiden tot identiteitsfraude. De Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gesteld van het incident en zal het voorval nader onderzoeken.
De gemeente heeft excuses aangeboden en benadrukt dat ze maatregelen zullen nemen om de privacy van haar inwoners in de toekomst beter te waarborgen. "Dit had nooit mogen gebeuren," aldus een woordvoerder van de gemeente. "We nemen deze zaak zeer serieus en zullen alles in het werk stellen om het vertrouwen van onze inwoners terug te winnen."
De Autoriteit Persoonsgegevens raadt mensen, die vermoeden dat ze slachtoffer van identiteitsfraude zijn, aan om contact op te nemen met het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude. Ook kunnen gedupeerden aangifte voor identiteitsfraude doen bij de politie.
Foto: Pixabay - PixxlTeufel