Verdachte van steekpartij Sprang-Capelle beschuldigd van tweevoudige poging tot moord

25 jan , 22:37 Nieuws
150046
BREDA/SPRANG-CAPELLE - De 57-jarige man die twee mensen zwaar verwond zou hebben met messteken in Sprang-Capelle op 22 oktober vorig jaar, wordt beschuldigd van tweemaal poging tot moord, dan wel poging doodslag.
De Poolse Andre G. zou zijn twee landgenoten, een jonge man en diens vriendin, hebben gestoken met een scherp voorwerp. G. kan nog steeds niet geloven dat hij die twee mensen iets heeft aangedaan. Hij mocht ze graag, hield van ze, zegt hij.
De politie ontving omstreeks 22:20 uur een melding van twee gewonden op de stoep aan de Luzerne in Sprang-Capelle, waarbij beide slachtoffers wel bij bewustzijn waren maar nauwelijks aanspreekbaar. Er wordt vermoed dat de steekpartij heeft plaatsgevonden in een nabijgelegen woning, waar zowel de verdachte als de slachtoffers zouden hebben gewoond. Bij het doorzoeken van de woning trof de politie twee messen met bloed aan in een messenblok, die momenteel nog worden onderzocht op aanwezigheid van dna. Het wachten is op de resultaten van het forensisch onderzoek.
De advocaat vroeg vergeefs om voorlopige vrijlating van zijn cliënt. De verdachte is onder behandeling voor darmkanker en heeft veel pijn. Hij heeft twee jonge kinderen en spreekt geen woord Nederlands. Maar de rechtbank vindt het gevaar op herhaling te groot, mede vanwege zijn drankgebruik.