[FOTOSERIE] NAC wint met tiental van NEC in bizar duel in Breda

05 okt , 23:37 Sport
192813
BREDA - In een bizar duel waarin alles zat, rode kaart, staken en een doelpunt wist NAC de drie punten in Breda te houden. De club van trainer Hoefkens pakte daarmee de derde winstpartij dit seizoen. 
Tekst gaat verder onder de foto
Het enige doelpunt werd in de 81e minuut gemaakt door Dominik Janosek en werd daarmee matchwinnaar. NAC speelde de laatste 20 minuten met tien man, omdat Saná Fernandes de rode kaart had gekregen. De ontmoeting werd in het laatste kwartier even stilgelegd nadat er een muntje op het veld was gegooid.
In de 69e minuut escaleerde de situatie nadat Fernandes op zijn eigen helft, vlakbij de zijlijn, een harde overtreding kreeg van NEC-aanvaller Basar Önal. De Portugese aanvaller van NAC, die nota bene zijn debuut maakte in de basisopstelling, ging vervolgens verhaal halen bij Sami Ouaissa en werd uit het veld gestuurd.
Enkele minuten later raakte het NAC-publiek opnieuw verhit toen aanvoerder Jan Van den Bergh een vrije trap opeiste, maar in plaats daarvan geel kreeg voor zijn aanhoudende protesten. Scheidsrechter Ingmar Oostrom stapte vervolgens naar NAC-keeperstrainer Gábor Babos en gaf hem rood. De Hongaar, voormalig doelman van onder andere NEC, ontving zijn tweede gele kaart vanwege commentaar op de leiding.
Kort daarna werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Ondanks een man minder zette NAC stevig de aanval in. In de 81e minuut viel de beslissing: Janosek scoorde met een prachtige vrije trap die via de binnenkant van de paal in het doel belandde. NEC kon daar niets meer tegenover stellen en zakt door deze nederlaag naar de 16e plek op de ranglijst. NAC stijgt voorlopig naar de 12e plaats.
Foto's: Marcel van Dorst - EYE4images