NAC met anderhalf been in de eredivisie na 6-2 overwinning op Excelsior

28 mei , 23:01 Sport
172242
BREDA - Het onmogelijke is mogelijk in Breda. Dat blijkt maar weer in de finale om promotie/degradatie waar NAC de bezoekers een pak slaag gaven en met 6-2 Excelsior terug naar Rotterdam stuurde.
172330
Het was een enerverende wedstrijd in Breda met maar liefst vijf doelpunten voor rust. NAC begon sterk en al na 12 minuten spelen maakte Omgba de 1-0. In de 25e minuut kwam Excelsior echter weer op gelijke hoogte. Ruim tien minuten later kreeg NAC een penalty en Excelsior-speler Duijvestijn, die eerder nog de 1-1 had gescoord, kreeg een rode kaart.
Janosek benutte de penalty en drie minuten later scoorde NAC ook de 3-1. Toch lukte het de tien man van Excelsior nog om voor rust terug te komen. Dankzij een penalty scoorde Excelsior de 3-2.
In de eerste twintig minuten na de rust kon NAC niet scoren tegen de tien man van Excelsior. Zagré kwam zelfs dichtbij de 3-3. Maar niet veel later kreeg Zagré zijn tweede gele kaart en moest ook hij in de 72e minuut het veld verlaten. Vanaf dat moment volgden de kansen voor NAC zich in rap tempo op. Koscelnik scoorde in de 74e minuut en Ómarsson in de 78e minuut, waardoor het zes minuten na de tweede rode kaart voor Excelsior al 5-2 stond. In de 94e minuut schoot Ómarsson ook de 6-2 nog binnen, wat de eindstand werd.
NAC speelt zondag de return tegen Excelsior en verdedigt dan een grote voorsprong. Promotie naar de Eredivisie is voor de Bredanaars dan ook dichtbij.