NAC na bizarre wedstrijden in play-offs terug op hoogste niveau

03 jun , 6:32 Sport
172833
BREDA / ROTTERDAM - Een bizar seizoen voor NAC, en dan is bizar nog licht uitgedrukt. Er zijn geen woorden voor.
Zo dood als een pier in reguliere wedstrijden. Geen wedstrijd met dezelfde spelers, een gros geblesseerde en slechts eindigen op de 8e plaats wat op doelsaldo recht geeft op play-off voor promotie naar de eredivisie.
Over de tegenvallende resultaten is al genoeg geschreven. Dan de play-offs. Als underdog beginnen tegen Roda JC, niemand die verwacht dat het nu ineens wel gaat zoals het zou moeten gaan. En toch....., NAC speelt fris, aanvallend en speelt tot aan de finale prima voetbal. De NOAD mentaliteit komt naar boven.
Roda JC wordt opzij gezet, FC Emmen heeft niets te vertellen en ook Excelsior gaat met een 6-2 in Breda met de staart tussen de bene terug naar Rotterdam. Vier doelpunten verschil, dat wordt niet meer weggegeven.
Toch is de verbazing groot als het een half uur voor tijd 4-0 staat voor de Kralingers, een verlenging in het verschiet! Ongeloof in het uitverkochte uitvak en op P5 bij het stadion. Het zal toch niet???
En daar is dan Casper Staring, uitgefloten weken geleden, nog nooit gescoord in dienst van NAC, die de bevrijdende tegentreffer binnenschiet! Na een half uur billenknijpen en 4 minuten extra tijd uitzitten is daar dan het eindsignaal! NAC promoveert naar de eredivisie!!!!