Poolse centrumspits Oskar Zawada tekent twee-jarig contract bij RKC

04 jul , 8:40 Sport
176382
WAALWIJK - De Poolse centrumspits Oskar Zawada heeft een contract getekend bij RKC Waalwijk.
Zawada begon te voetballen bij Stomil Olsztyn. In de zomer van 2012 werd hij overgenomen door de jeugdopleiding van Bundesligaclub VfL Wolfsburg. In het seizoen 2012/13 zou hij uitkomen voor het U-17 van de club. Met 19 doelpunten in 19 wedstrijden werd Zawada topscoorder van de B-Jeugd Bundesliga regio Noord/Noordoost.
In Juli 2014 tekende Zawada zijn eerste profcontract voor VfL Wolfsburg dat hem tot 30 juni 2018 aan de club verbond. Met het tekenen van dit contract stroomde hij in het seizoen 2015/16 door naar het eerste elftal van de club, wel zou hij nog wedstrijden spelen voor het tweede elftal van de club.
Op 1 februari 2016 maakte Zawada tot het eind van het seizoen 2015/16 op huurbasis de overstap naar FC Twente in de Eredivisie]. Op 6 februari maakte hij zijn debuut in de 3-1 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, toen hij in de blessuretijd voor Zakaria El Azzouzi het veld in kwam. Zijn eerste wedstrijd in de basis speelde hij, na enkel minuten als invaller te hebben gemaakt, op 2 april tegen Willem II toen hij de geschorste El Azzouzi verving, in de 87e minuut werd hij gewisseld voor Tim Hölscher. In totaal kwam hij elf wedstrijden uit voor het team.
Zawada zal spelen op de nummer 9 positie als vervanging van David Min en heeft een contract getekend voor twee jaar.