Richard van der Venne keert terug in het het shirt van RKC

03 jul , 16:40 Sport
176372
WAALWIJK - Na twee buitenlandse avonturen keert Richard van der Venne weer terug op bekend terrein. De 32-jarige linkspoot komt transfervrij over van Sankt Gallen en tekent een contract tot medio 2026.
Tussen 2020 en 2022 kwam Van der Venne al uit voor RKC Waalwijk. Destijds kende Van der Venne een succesvolle periode waarin hij 61 wedstrijden speelde en daarin goed was voor 9 goals en 6 assists.
Na avonturen bij Melbourne City en Sankt Gallen is de middenvelder nu klaar om terug te keren naar Brabant. Richard van der Venne: “Mijn avonturen in het buitenland waren voor mij en mijn gezin prachtig. Het was mooi om in een ander land actief te zijn en de cultuur te ontdekken. Met RKC Waalwijk is het contact altijd goed gebleven en voelt het als thuiskomen. Ik kijk er enorm naar uit de club te helpen aan nieuwe sportieve hoogtepunten.”
Mo Allach, technisch directeur, is blij met de terugkeer van Van der Venne. “Voor ons is het terughalen van Richard een mooie kans. Hij heeft in 2,5 seizoen in Waalwijk bewezen dat hij van waarde kan zijn. Met Richard halen we ervaring en specifieke kwaliteit binnen onze spelersgroep”, aldus Mo Allach.
De geboren Ossenaar begon zijn carrière in zijn geboortestad bij TOP Oss. Na anderhalf seizoen bij Go Ahead Eagles maakte hij in 2020 de overstap naar RKC Waalwijk.