[FOTOSERIE] PSV moeiteloos naar een 2-0 overwinning tegen Willem II en blijft zonder puntverlies

28 sep , 22:13 Sport
191007
TILBURG - Het Brabants onderonsje van PSV tegen Willem II is in het voordeel van PSV beslist. In het Koning Willem II stadion werd het 2-0 voor de Eindhovenaren waardoor PSV nog steeds zonder puntverlies bovenaan staat in de eredivisie.
Tekst gaat verder onder de foto
De wedstrijd begon meteen met actie toen Willem II binnen 35 seconden een grote kans kreeg. Cisse Sandra schoot na een voorzet van Kyan Vaesen net naast. Sommige toeschouwers dachten dat het doel was geraakt, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later kreeg PSV ook een grote kans, maar Malik Tillman werd van dichtbij gestopt door Willem II-keeper Thomas Didillon-Hödl.
In de eerste helft had PSV meer balbezit, maar Willem II bleef standvastig. De beste kans voor de Tilburgers kwam in de 19e minuut toen Kyan Vaesen een voorzet van Nick Doodeman op doel kopte. PSV-keeper Walter Benitez voorkwam een doelpunt met een katachtige reflex.
Na de rust veranderde het spelbeeld. Kort na het begin van de tweede helft kwam PSV op voorsprong. Een vrije trap van Joey Veerman werd door Ricardo Pepi binnengekopt: 0-1. Willem II leek daarna de controle te verliezen, terwijl PSV steeds sterker werd. In de 64e minuut legde Rick Karsdorp de bal keurig terug na een mooie actie, waarna Pepi zijn tweede doelpunt van de avond maakte: 0-2.
Willem II probeerde nog met lange ballen en hoge druk iets terug te doen, maar PSV kwam niet meer in de problemen.
Foto's: Marcel van Dorst - EYE4images