PSV opent seizoen met drie punten na winst op FC Utrecht

13 aug 2023, 10:13 Sport
138629
EINDHOVEN - PSV pakte drie punten in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met een 2-0 overwinning, verdiend maar niet zonder enig gevaar van de tegenstander. De doelpunten vielen in beide helften.
Vlak voor rust zette Noa Lang PSV op voorsprong met een prachtig doelpunt vanaf ongeveer veertien meter. De bal vloog links in de bovenhoek van het doel, voorbij de uitstekende keeper Vasilas Barkas van FC Utrecht.
PSV was vooral sterker in het begin van de wedstrijd en kreeg twee goede kansen via Isaac Babadi, die echter niet kon scoren. Babadi, het 18-jarige talent, was dit keer minder bepalend dan in de vorige twee officiële wedstrijden van PSV en werd in de rust vervangen door Ismael Saibari.
In de eerste helft miste PSV enkele keren slecht, terwijl FC Utrecht-spits Tasos Douvikas de goal een paar keer nipt miste, waaronder een fraaie omhaal die net langs het doel van Walter Benitez ging. Benitez was kansloos geweest als de bal iets nauwkeuriger was geplaatst.
Na rust was PSV de betere ploeg, maar FC Utrecht creëerde af en toe gevaarlijke momenten. PSV had de voorsprong kunnen vergroten via Lang en Saibari, maar Barkas voorkwam dit met uitstekend keeperswerk. Uiteindelijk zorgde Saibari in de tweede helft met een uitstekende voorzet voor een doelpunt van invaller Yorbe Vertessen, waardoor de eindstand 2-0 werd. PSV zocht nog naar een derde doelpunt, maar faalde in de afronding.
In de slotfase van de wedstrijd maakten de 17-jarige Tygo Land en Babadi hun debuut in de Eredivisie voor PSV.