Willem II en FC Eindhoven delen de punten in matige wedstrijd

13 aug 2023, 13:39 Sport
download 138999 s1000x1000
EINDHOVEN - Willem II is het nieuwe seizoen gestart met een moeizame vertoning die uiteindelijk resulteerde in een gelijkspel.
Het team, onder leiding van trainer Reinier Robbemond, wist niet te overtuigen in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven en bleef steken op een 1-1 gelijkspel.
De Tricolores begonnen zoals eerder aangekondigd met Joshua Smits als doelman, die de concurrentiestrijd had gewonnen van Connor van den Berg. In het centrum van de verdediging stonden Erik Schouten en nieuwkomer Raffael Behounek, waardoor Freek Heerkens op de reservebank plaatsnam. Schouten droeg tevens de aanvoerdersband.
download 138938 s1000x1000
Een voorzet van Matthias Verreth, kort nadat hij een hoekschop had genomen, bereikte via verdedigers Schouten en Behounek de voeten van Ringo Meerveld, die zijn eerste doelpunt voor Willem II liet aantekenen. Tien minuten voor rust kreeg FC Eindhoven drie opeenvolgende grote kansen: een schot van Joey Sleegers tegen de paal, een knappe redding van Smits op een poging van Ozan Kökçü en een kopbal van Mawouna Amevor op de lat. Ondanks deze kansen behielden de Tilburgers hun voorsprong tot aan de rust.
Na de pauze zette de thuisploeg alles op alles om de gelijkmaker te scoren, die ruim tien minuten na de hervatting viel. Vermeulen gaf Evan Rottier de gelegenheid om een voorzet te geven, waarna Sven van Doorm de 1-1 prachtig binnenvolleyde. Kort na dit doelpunt werd Vermeulen vervangen door de ervaren Freek Heerkens, en tegelijkertijd kwam Jeremy Bokila in het veld voor De Leeuw. Dit zorgde voor meer energie aan de kant van Tilburg.
download 138958 s1000x1000
Er ontstond al snel een grote kans: na een kopbal van Bokila en een steekpass van De Waal dook Thijs Oosting alleen op voor de keeper, maar hij schoot de bal over het doel. Beide teams kregen daarna nog enkele halve mogelijkheden om de winnende treffer te scoren, maar het bleef gelijk, waardoor Willem II genoegen moet nemen met een zwaarbevochten punt.