[FOTOSERIE] PSV leidt puntverlies in Utrecht en ziet record in rook opgaan

21 jan , 20:52 Sport
156557
UTRECHT - De imposante reeks overwinningen van PSV in de Eredivisie werd op zondag abrupt onderbroken.
In stadion De Galgenwaard tegen FC Utrecht slaagden de Eindhovenaren er voor het eerst dit seizoen niet in om de volle punten te pakken, waarmee de wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1 in de achttiende speelronde van de competitie.
Vergelijkbaar met het PSV-seizoen van 1987/1988, waarin ze in dezelfde speelronde voor het eerst puntenverlies leden, delen beide teams nog steeds het record van zeventien opeenvolgende overwinningen sinds het begin van de competitie.
In 1988 was het FC Twente dat destijds een obstakel vormde voor het PSV van toen onder leiding van Guus Hiddink (2-2). Voor het huidige PSV, dat met een achttiende opeenvolgende overwinning alleen recordhouder zou zijn geweest, bleek FC Utrecht in De Galgenwaard het struikelblok te zijn.
Ondanks een schot op de lat van Hirving Lozano dat PSV dichtbij een late overwinning bracht, maakte de thuisploeg FC Utrecht aanspraak op drie punten op basis van het spelbeeld en de kansen. FC Utrecht ging soms over het randje met fysiek spel, waarbij vooral Luuk de Jong het slachtoffer was van enkele overtredingen. PSV, gedwongen tot tegenstoten, wist al na zeven minuten de leiding te nemen door een kopbal van Bakayoko na een indraaiende voorzet van linksback Sergino Dest: 0-1.
Hoewel de Eindhovenaren voetballend niet veel verder kwamen, maakte voormalig PSV'er Sam Lammers in de slotfase indruk als de nieuwe spits van FC Utrecht. Zijn schoten misten echter precisie, en doelman Walter Benitez wist een poging met links over de lat te tikken.
In de tweede helft zette FC Utrecht het gaspedaal in en scoorde de verdiende gelijkmaker in de 53ste minuut via Othmane Boussaid, die een voorzet vanaf de rechterflank krachtig binnenschoot: 1-1.
Hoewel de 2-1 in de lucht hing, was het Hirving Lozano aan de andere kant die de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Zijn schot belandde echter via de lat in de handen van doelman Vasilis Barkas. Ondanks de hoop van coach Peter Bosz, die invallers Ricardo Pepi en Noa Lang inbracht om alsnog de overwinning af te dwingen, slaagde PSV er niet in om echt gevaarlijk te worden. Het hardwerkende FC Utrecht hield stand en voorkwam daarmee dat PSV een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenisboeken kon toevoegen.