[FOTOSERIE] Willem II wint met 3-0 van buurman RKC wat met lege handen blijft staan

15 sep , 16:36 Sport
188715
TILBURG - Willem II heeft buurman RKC Waalwijk met 3-0 verslagen in het uitverkochte Koning Willem II Stadion. Door de winst van de Tilburgers blijft RKC nog puntloos en staat het onderaan in de eredivisie.
RKC had in de eerste helft weinig in te brengen in het aanvallende spel van Willem II. Van een echte clash of burenruzie was dan ook geen sprake. Na 6 minuten ging het al mis en kreeg Willem II een strafschop. De bal kwam via een fraaie aanval bij Cisse Sandra, die de Waalwijkse zestien in glipte en vervolgens werd getorpedeerd door RKC-verdediger Julian Lelieveld. Kyan Vaesen mistte niet en tekende zo de vroege 1-0 aan.
Na 20 minuten een plaagstootje van de Waalwijkers maar daar bleef het dan ook bij. In de 30e minuut was het Ringo Meerveld die de wedstrijd aan de overkant al in het slot gooide. Vanaf de linkerkant dribbelde hij naar binnen, hij kreeg de bal wat gelukkig mee, maar maakte het schitterend af.
De 3-0 in de tweede helft was een eigen doelpunt van Roshon van Eijma de nekslag voor RKC.
Foto's: Marcel van Dorst - EYE4images